sâmbătă, 14 septembrie 2013

Friday the 13th

  Revin in blogosfera cu un articol diferit de cele scrise pana acum. In fiecare luna observ ca exista o anumita frica, poate chiar repulsie fata de a 13-a zi a lunii. Daca se intampla ca aceasta zi sa fie intr-o zi de vineri, sentimentul se accentueaza. In ciuda acestor aspecte, 13 Septembrie a fost o zi minunata pentru mine.
  Am avut onoarea de a vizita un loc in care arta ia forma piciorului clientului si de a cunoaste un om a carui pasiune se simte cu fiecare cuvant pe care il rosteste atunci cand vorbeste despre ceea ce face, si anume creatorul roman Mihai Albu. Am pasit in incapere precum un copil aflat in prima lui zi de scoala. Aveam atatea intrebari si totusi nu imi gaseam curajul de a le pronunta. Acest lucru nu a fost un impediment, designerul fiind mai mult decat deschis in a vorbi despre pasiunea lui transformata intr-o afacere de succes.
  Am aflat ca inspiratia si-o gaseste de cele mai multe ori in arhitectura, ceea ce nu este surprinzator, luand in considerare faptul ca a absolvit Facultatea de Arhitectura. Surpriza placuta de care am avut parte a fost faptul ca domnul Albu, in ciuda faimei pe care a castigat-o, a ramas un om normal, cu picioarele pe pamant, fara sa fie orbit de recunoasterea internationala.
  Desi sunt pasionata de moda, nu stiam ca numele Mihai Albu a aparut in publicatii internationale de specialitate, alaturi de nume grele precum: Christian Louboutin sau Alexander McQueen. Una dintre acestea este enciclopedia corect numita "SHOEGASM" de Clare Anthony, cu prefata de renumitul Manolo Blahnik.
Coperta enciclopediei SHOEGASM 

  Pentru Mihai Albu, creatiile lui nu sunt o afacere, ci pasiune. Dupa discutia de aproape 2 ore m-am intrebat daca mai exista oameni care fac lucrurile din pasiune, care transforma banale bucati de piele si lemn in opere de arta, oameni a caror pasiune se poate vedea in sclipirea ochilor, simti in felul in care vorbesc despre ceea ce fac si atentia pe care o ofera detaliilor.
  Nu stiu care este raspunsul acestei intrebari, dar mi-a facut mare placere sa cunosc un astfel de om. Un om care iubeste ceea ce face si face ceea ce iubeste.

XOs,
M.i.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu